Werk aan je veerkracht!

Werk aan je veerkracht!

Werken aan je eigen veerkracht

We hebben allemaal veerkracht wanneer dat nodig is. Of het nu om een werk situatie gaat, in relaties, bij sport of in het dagelijkse leven. Door onze veerkracht kunnen we blijven functioneren wanneer we druk en/of stress ervaren. Maar deze veerkracht kan je trainen. Als je werkt aan je denkpatronen, gedrag en acties vergroot je je veerkracht en ben en blijf je in topconditie.

Dus hoe kunnen we onze veerkracht vergroten en blijven we gemotiveerd? Dit zijn een aantal tips die je kan gebruiken:

Mindfullness

Ondanks dat het een kleine ‘hype’ is geworden het afgelopen decennium, kan iedereen wel degelijk iets uit mindfullness halen. Neem de tijd voor waar je mee bezig bent, en zorg dat je focus alleen in het hier en nu is. Door je niet te laten afleiden door de dingen om je heen, is bewezen dat je veel beter in staat bent stress te managen en je gemoedstoestand te verbeteren.

Zet realistische doelstellingen

Als je je doelstellingen opdeelt in realistische stappen die concreet omschreven zijn, zorg je dat je ze ook daadwerkelijk behaald. Hierdoor krijg je een gevoel van controle in de chaos van je werk en zorg je voor vooruitgang in je welzijn.

Sociale interactie

Wij mensen zijn en blijven sociale dieren. Goede relaties met familie en vrienden zijn dus essentieel. De veerkracht van een individu wordt versterkt door zijn sociale vangnet, zonder dat daar altijd gebruik van hoeft te worden gemaakt.

Problemen zijn leermogelijkheden

Natuurlijk is dit bijna té ‘het glas is halfvol’. Maar we weten eigenlijk ook dat het 100% waar is. Wanneer we problemen en uitdagingen kunnen ervaren als leerervaringen en groeimomenten, zijn we minder bang om fouten te maken en kunnen we die uitdagingen beter aan.

Optimisme

En dus is optimisme bij uitstek een middel om je veerkracht te vergroten. Stress en veranderingen zijn onderdeel van ons leven. De manier hoe je ermee om gaat bepaald voor een groot deel hoe het je leven bepaald. We mogen allemaal even balen bij iets vervelends, maar help jezelf te zoeken naar de positieve mogelijkheden die het óók kan bieden.

Uiteindelijk zal er voor iedereen persoonlijke manieren zijn die het beste werken om jouw veerkracht te vergroten. Of dat nu mediteren is, sporten, of een uur schreeuwen tegen de branding in; zoek jouw manieren en zet ze in! Het zal je helpen om met meer plezier uitdagingen te lijf te gaan en minder snel aan het einde van je veerkracht te zitten.

Arthur Pop, arthur.pop@digneconsult.com, +31 651 338 463

 

 

 

 

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.