Verandering

Verandering

Verandering is de enige constante

 

Zo aan het begin van het nieuwe jaar kijken we vooruit naar 2019. Is er iets wat je komend jaar anders wil doen en waarom? Wat is de belangrijkste les die je geleerd hebt? En wat is de grootste verandering die je mee hebt gemaakt?

 

Elke dag gebeuren er om ons heen veranderingen die veel of weinig impact op ons leven hebben. Van het weer of vertraging van ons vliegtuig tot grote veranderingen zoals onze functie die op houdt te bestaan. We krijgen constant te maken met veranderingen om ons heen, en we gaan er verschillend mee om. 

 

Maar zijn veranderingen iets wat ons tegen houdt, iets wat ons remt om te doen wat we willen? Natuurlijk niet, dat hangt af van onze mindset. Veranderingen overkomen ons de hele dag, maar wij en niemand anders bepalen hoe we erop reageren. Als een restaurant vol zit kan je ervan balen dat je niet kan eten waar je wilde. Je kan ook op zoek gaan wat er nog meer voor onbekend leuks in de buurt is. Niemand dwingt ons te balen of geïrriteerd te raken van veranderingen. Dat hebben we echt 100% zelf in de hand. Positieve en succesvolle mensen hebben een mindset aangenomen waarin verandering gezien wordt als vooruitgang, groei en een kans. 

 

Hier geven we je 4 tips om ook een constructive mindset te houden over veranderingen:

 

1.    Blijf positief!

Als je optimistisch naar oplossingen en mogelijkheden blijft zoeken kan je een positieve mindset houden.

2.    Accepteer dat verandering een constante is

Vasthouden aan het verleden of hoe het ooit was is verlies van energie. Natuurlijk zijn er sommige veranderingen die tijd kosten om te accepteren, maar de mindset dat alles toch wel veranderd helpt om eerder de oude situatie los te laten en vooruit te kijken.

3.    Reflecteer op jezelf

Neem de tijd om te reflecteren op jezelf. Welke veranderingen maak je allemaal mee? Wat doet dat met je? Wat kan je er mee, en waar heb je hulp bij nodig? Hulp vragen is zeker geen zwaktebod als het gaat om een veranderingen te accepteren en integreren.

4.    Blijf up to date

Als we mee willen kunnen met de veranderingen zullen we ons zelf moeten blijven verbeteren. Nieuwe kennis, vaardigheden en gedrag helpt ons om geplande en ongeplande veranderingen te kunnen integreren in ons leven.

 

De Griekse filosoof Heraclitus zei het al: “de enige constante in ons leven is verandering”. Hoe beter het ons lukt om dit te accepteren hoe beter we met de veranderingen kunnen omgaan. Wil je hulp met de veranderingen in jouw leven? Neem dan contact op met ons:  +31 35 – 531 82 88!

 

 

 

You may also likeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *