Teamwork

Teamwork

Tips voor beter teamwork

 

Vraag jij je ook wel eens af of je wel een echte teamplayer bent? Wat kan je eigenlijk doen als individu om een team te laten slagen? En wat zijn de eigenschappen van een goed teamlid?

Teamwork is essentieel in elk bedrijf om doelen te behalen. Sport is daar een uitstekende metafoor voor. Probeer maar is een wedstrijd te winnen met niet 11 man maar 9; een stuk moeilijker. Of met 11 doelmannen in het veld. Dat is ook niet heel effectief. Je hebt elkaar nodig en moet gebruik maken van elkaars expertise & vaardigheden. Net zoals op werk.

 

Hier wat tips voor succesvol teamwork:

 

1.    De juiste mindset

De juiste mindset is essentieel voor een succesvol team. Je verbinden aan een team en begrijpen hoe een team werkt zorgt ervoor dat je met de juiste intenties kan beginnen. Het open delen van ideeën, eerlijk verdelen van werk en samen besluiten nemen zijn pilaren voor succesvol teamwork. 

2.    Vertrouwen

Als er geen vertrouwen is ben je geen team, zo hard is het. Vertrouwen is een absolute voorwaarde voor een succesvol team. Bouw aan persoonlijk- en groepsvertrouwen en neem het niet voor lief.

3.    Communicatie

Een team is een sociaal netwerk. En een sociaal netwerk bestaat alleen door de communicatie onderling. Communicatie moet op een open manier bestaan en is altijd 2 kanten op. Geef feedback, deel ideeën, maak complimenten en het zal constant jullie sociale netwerk sterker maken.

4.    Feedback & complimenten

Je steunt elkaar door op een open en eerlijke manier met elkaar te communiceren. Constructieve feedback en het geven van complimenten zijn absoluut essentieel hierin. Je leert ervan, het creëert een band, je leert elkaar beter kennen en het is allemaal nog gratis ook.

 

Teamwork is deels wetenschap en deels kunst. Sommige teams lukt het om dag in dag uit te presteren, waar andere worstelen om gezamenlijke doelen te vinden en die te behalen. Om hierin een excellente teamplayer te zijn is niet zomaar een vaardigheid, het vraagt veel van je. Wil je meer weten…… bel ons: +31 35 531 82 88 0f mail naar info@digneconsult.com

 

 

 

 

 

 

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.