Team Effectiviteit

Team effectiviteit en efficiency                                

Klik hier voor de informatiebrochure van Team effectiviteit en efficiency.

Voor ons hele aanbod aan trainingen, kijk op de pagina van Overige thema’s.

Bij een uitdaging op het gebied van teameffectiviteit, wordt veelal gestart met het helder krijgen van missie/visie/waarden, doelen/resultaten, rollen/taken. Dit terwijl de ruis waardoor het team niet lekker loopt ook vaak te maken heeft met individuele uitdagingen op het gebied van reactief gedrag, plannings- en werkorganisatievraagstukken, ja zeggen maar nee doen, door werkdruk geen controle en overzicht meer hebben over binnenkomende mails, taken en prioriteiten. Er heeft zich een adhoc cultuur ontwikkeld en velen voelen zich geleefd en gestresst door het werk.

In de training Team efficiency en effectiviteit starten we met de ruis.  Eerst gaat iedereen individueel aan de slag om grip te krijgen op zijn eigen werk en omgeving. Hierna volgt een teamsessie waarin rollen, werkprocessen, planning, communicatie en samenwerking verder geoptimaliseerd worden rondom de visie, missie, doelen en resultaten die het team dient te behalen.
Doel: effectiviteit en de efficiency van het team én de individuele teamleden te vergroten.

Resultaten:

  • gezamenlijke mindset op het gebied van proactief handelen, werkorganisatie, planning, communicatie en samenwerking (dit noemen wij Proficiency)
  • individuele leervragen worden op maat aangepakt
  • ieder teamlid heeft weer grip en overzicht op zijn werk
  • als team zijn de werkprocessen en planning geoptimaliseerd, gebruikt men elkaars
    kwaliteiten door open communicatie- en feedback cultuur
  • effectief, efficiënt en met plezier werkend team 

Inhoud ­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

De training bestaat uit een aantal workshops, teamsessie(s) en individuele (werkplek)begeleidingen/persoonlijke coachingsgesprekken.
De workshops voor de gezamenlijke mindset op de gebieden proactiviteit, werkorganisatie, planning, communicatie en samenwerking (Proficiency). De individuele (werkplek)begeleiding om de individuele leervragen aan te pakken. De teamsessie(s) om samen een effectief en efficiënt team te vormen.

Onderwerpen die aan bod komen:
Manage jezelf, manage je omgeving en manage samen de te behalen teamresultaten!

Structuur

In overleg met het management wordt de structuur, opbouw en inhoud van het programma bepaald. Voorafgaand aan het programma wordt een digitale en/of persoonlijk intake met alle deelnemers gehouden. Aan de hand van de intakegegevens wordt het programma op maat ontwikkeld. Van de manager wordt in dit traject een actieve betrokkenheid verwacht.

Doelgroep­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­­

Teams en medewerkers in teams die worstelen met tijd, werkdruk, productie, effectiviteit en efficiency en managers die hun teams weer het gemak en plezier van (samen)werken willen teruggeven!

Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende kennismaking:

Team Nederland: Bouke Bouma +31 650 683 836 bouke.bouma@digneconsult.com of Arthur Pop +31 651 33 84 63 arthur.pop@digneconsult.com

Team Singapore: Frank Kuijsters +65 9233 8072 frank.kuijsters@digneconsult.com.sg of Suzan Grootscholten +65 8569 9374 suzan.grootscholten@digneconsult.com.sg