Nieuwe training: Sociale vaardigheden

Nieuwe training: Sociale vaardigheden

Sociale vaardigheden voor Professionals 

Interpersoonlijke communicatie heeft een nieuwe dimensie gekregen sinds de intrede van e-mail, digitalisering, technologie, mobiliteit, individualisering en sociale media. Mensen onderhouden uiteraard nog contact met elkaar, maar communicatie is steeds digitaler en minder persoonlijk. Daardoor worden de sociale vaardigheden niet meer voldoende beoefend om in relaties vertrouwen, medebetrokkenheid en medestanders in samenwerking te krijgen.

 

Steeds vaker gaat het in het werk niet alleen om kennis, diploma’s en talenten maar juist om het sociale gedrag. “Luistert niet; kan niet met kritiek omgaan, eigengereid, drammerig, niet emphatisch.” Maar hoe krijg je medebetrokkenheid, beïnvloed je mensen en kun je goed onderhandelen. Succesvol samenwerken valt of staat juist met goed communiceren.

 

Vaardigheden om rekening te houden met anderen en realiseren wat het effect van het eigen gedrag is op anderen, dus goede zelfkennis wordt steeds belangrijker.

 

In de praktijk constateren we regelmatig dat hoog opgeleide professionals zeer vakgericht zijn en in hun samenwerking enigszins introvert kunnen handelen. Young Professionals daarentegen zijn veelal sociaal vaardig op sociale media maar soms minder sociaal vaardig op het interpersoonlijk vlak.

 

Professionals nemen in hun professionele ontwikkeling niet vanzelfsprekend hun basale sociale vaardigheden mee. Het is vaak van, “dat kennen we wel; dat hebben we al gehad.”
Zeker het leren omgaan met feedback, beïnvloeden en onderhandelen zijn nou net de belangrijkste vaardigheden die je nodig hebt om je te blijven ontwikkelen.

 

In onze nieuwe training ‘Sociale vaardigheden voor Professionals’ bieden we een palet van onderwerpen die o.b.v. een intake maatwerk worden gemaakt voor de doelgroep. Je leert hoe je blokkades in persoonlijke communicatie opheft en een open communicatie bevordert.

Neem contact met ons op voor een vrijblijvend oriënterend gesprek over onze nieuwe training
Sociale vaardigheden voor Professionals!

info@digneconsult.com       +31 35 531 82 88

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *