Maak van elke dag een complimentendag!

Maak van elke dag een complimentendag!

Complimenten geven is een eenvoudige maar fantastische manier om elkaar en medewerkers erkenning te geven en te motiveren. Wanneer een compliment gemeend is geeft het de ander persoonlijke aandacht en waardering. Ook laat u merken dat u opmerkzaam bent. Zoals Frank van Marwijk aangeeft, een compliment zegt ook iets over u!

In veel organisaties en bedrijven wordt er geklaagd als zaken niet lopen zoals ze zouden moeten lopen. Mensen maken elkaar verwijten en veelal worden anderen benoemd als veroorzakers van de problemen. Er wordt dan vooral gemopperd tussen collega’s onderling en kritieken komen vaak niet op de plek waar ze thuishoren. Wanneer dit gedrag van medewerkers getolereerd wordt kan er een klaagcultuur ontstaan waardoor het lijkt alsof anderen het alleen maar fout doen. Zij die mopperen doen het natuurlijk goed! Het eigen aandeel wordt gebagatelliseerd en voor onderlinge waardering is er steeds minder plek.

Frank van Marwijk heeft in Managersonline. nl diverse artikelen over Complimenten geschreven die de moeite waard zijn om te lezen. Hij is een gedreven pleitbezorger om de klaagcultuur om te zetten in een complimenten cultuur! Leer uw medewerkers de goede dingen van elkaar te zien en elkaar daarvoor te waarderen! De werksfeer én de productiviteit vaart er wel bij!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *