Learning agility

Learning agility
701views {views}

Wat is Learning Agility en hoe bereik je het?

In de huidige economie veranderd bijna alles, in een steeds hoger tempo. Klantwensen veranderen, de (wereldwijde) concurrentie kan elk moment toeslaan en nieuwe ontwikkelingen vinden op alle mogelijke plekken hun weg. Voor werknemers betekent dit dat ook zij zich steeds sneller moeten aanpassen aan hun omgeving. Het is van essentieel belang dat je je leven lang moet blijven leren. Dit om relevant te blijven op de arbeidsmarkt, nieuwe uitdagingen aan te gaan en leuk werk te kunnen blijven doen. Maar hoe doen we dat? Hoe zorg je ervoor dat je altijd weer met nieuwe oplossingen komt voor de uitdagingen die op ons pad komen?

Onderzoeken

Er is geen snelle makkelijke oplossing, geen gouden ei waardoor je altijd automatisch op de hoogte blijft van je vakkennis, je vaardigheden scherp houdt en het juiste gedrag vertoont voor je doel. De enige langdurige oplossing is dit een vast patroon te maken van je leven, te blijven onderzoeken wat voor jou relevant is en hoe je dat jezelf kunt aanleren. Die intrinsieke nieuwsgierigheid is essentieel om altijd in elke ontwikkeling mee te kunnen en bij te blijven.

Experimenteren

Een belangrijk onderdeel van leren is experimenteren. Als kinderen doen we het, maar ook als volwassenen is het essentieel om jezelf uit te dagen en nieuwe manieren uit te testen en te evalueren. Er verandert nooit iets als je niet zelf veranderd. Door jezelf uit te dagen en uit je comfort zone te stappen zal de hoogste leer curve ontstaan!

Durf

Buiten het experimenteren is het ook belangrijk met durf nieuwe ideeën te bedenken. Daag jezelf uit door niet uit te gaan van aannames of eerder behaalde resultaten. Stel ze ten twijfel, ga niet uit van wat andere zeggen maar vind je eigen weg. Dit vraagt lef en durf, maar hierdoor loop je voorop, in plaats van achter de feiten aan.

Check check dubbelcheck

Maar natuurlijk is het wel essentieel om al die ideeën te checken. Zorg dat je collega’s of bijvoorbeeld je manager beschikbaar hebt waar je jouw nieuwe ideeën mee kan door spreken. Soms hoeven ze alleen maar te luisteren om zelf te concluderen of het een levensvatbaar idee is. Soms zullen ze je uitdagen het nog beter te maken, of er van een andere kant naar te kijken. Dit moet een standaard onderdeel worden van jouw leerproces.

Conclusie

Investeren in je kennis, vaardigheden en gedrag is investeren in jezelf. En die investering zal zich uitbetalen in leuker werk, meer voldoening vanuit jezelf en je omgeving.

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.