Kritisch denken

Kritisch denken

Kritisch denken is een vaardigheid, maar niet iedereen is erin gespecialiseerd. Tegenwoordig is het wel een vaardigheid die steeds meer gevraagd wordt in moderne banen waarin eigen verantwoordelijkheid en zelf beslissingen nemen steeds belangrijker worden. In 2019 is het daarom ook 1 van de meest gevraagde skills in vacatures wereldwijd. Maar wat is kritisch denken eigenlijk, en waarom is het een specifieke vaardigheid? Kritisch denken betekent redelijke meningen vormen die goed doordacht zijn. Je gaat niet uit van de status quo maar onderzoekt alle argumenten en conclusies die er zijn te maken. Je neemt pas iets aan bij voldoende bewijs en werkt niet vanuit aannames of resultaten uit het verleden.

 

Omdat dit zo’n veel gevraagde vaardigheid is helpen wij veel professionals dit te ontwikkelen. Bij een financiële dienstverlener kregen wij het verzoek een groep consultants in dit leerproces te ondersteunen. Kritisch denken is voor hun essentieel in hun service richting de klant. 

 

Daarom hebben we:

·      Gefocust op de 5 essentiële vaardigheden voor kritisch denken: analytisch vermogen, communicatie, open-minded zijn, probleemoplossend vermogen en creativiteit.

·      Analytisch denken versterkt door ze te trainen in scherpe vragen stellen, het interpreteren van data en het herkennen van afwijkingen en verschillen. 

·      Hun geholpen beter de oplossingen richting de klant te presenteren. De bedachte oplossing is maar zo goed als je hem kan overbrengen richting de klant.

·      Hun creativiteit gestimuleerd om tot de juiste oplossing te komen. De klant huurt ze in voor wat zij zelf niet weten, en niet voor de geijkte oplossing. 

·      Een training gegeven hoe je met een open mind zonder vooroordelen kan analyseren en naar een nieuw probleem kan kijken. 

·      De consultants individueel gecoacht in het beter oplossen van de specifieke problemen die ze tegenkomen. 

 

De consultants waren al absolute experts in hun werkveld. Maar door beter kritisch te kunnen denken zijn ze veel effectiever en waardevoller voor de klant. De soft skills kant van hun vakgebied speelt hierin een enorme rol.

Wil je meer weten van kritisch denken… bel ons: +31 35 531 82 88!!

Arthur Pop
Senior trainer/consultant

 

 

 

 

 

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *