Kies voor Vitaliteit

Kies voor Vitaliteit

Vitaliteit: Hoe blijf je vitaal?

Als je fris en vitaal bent heb je je leven in balans en control. Succesvolle professionals moeten vaak door de hoge eisen van hun rol hard en veel werken. En door de technologische vooruitgang komt er steeds meer op je af, op alle momenten van de dag. En daar moet je maar mee om leren gaan, want een keuze heb je niet.

Je kan dus op een succesvolle manier je rol uit voeren, maar als dat ten koste gaat van je vitaliteit is de uiteindelijke rekening vaak te hoog. Het is dus belangrijk om constant evenwicht te vinden tussen je rol en je eigen vitaliteit & gezondheid. Sociale wetenschappen geven steeds meer het belang aan om zowel fysiek, emotioneel, mentaal en zelfs spiritueel gezond te blijven. Het is dus geen sinecure om hierin je eigen balans te vinden. Vitaliteit als levensbelang.

Hieronder geven wij 3 tips om vitaal te blijven zonder af te doen aan het succesvol uitvoeren van je rol:

  1. Ben actief met zelfreflectie bezig

Er zijn heel veel verschillende manieren om actief te reflecteren op wat je doet, voelt en wilt. Van mediteren tot en met je vrienden afspreken, het is zaak om voor jezelf te onderzoeken wat jij nodig hebt om tot jezelf te komen. Dit zijn belangrijke momenten waarin je stress kan loslaten en actief je ontspanning zoekt . Je zelf actief bezig te houden met vitaliteit geeft een positief gevoel dat je weer mee neemt naar je werk.

  1. Blijf met beide benen op de grond

Als professional kan je ervaren dat er extra veel stress op je afkomt. Zij het van hoger management, zij het door de verantwoordelijkheid over je eigen team. Het is dus belangrijk bij vitaliteit om te kunnen relativeren en de realiteit met nuchterheid te bekijken, bijvoorbeeld: moét deze klus nu echt gebeuren of kan het ook op een moment dat het voor jou beter uitkomt. Door relativering kunnen we de stress ook loslaten en van een afstand beter bekijken wat er nu eigenlijk gebeurd en belangrijk is.

  1. Ga op avontuur!

Nieuwe avonturen zijn een test waarin je gedwongen wordt over je eigen angsten heen te stappen, je comfortzone uit te breiden en vooruitgang te boeken. En dit geeft altijd energie! Het zorgt voor nieuw elan, nieuwe inzichten en vaak ook meer zelfvertrouwen.

En dan de grootste uitdaging bij vitaliteit; de waan van de dag! Voor bijna alle professionals is er niet genoeg tijd in de agenda om actief met alles wat op je afkomt aan de slag te gaan. Stel prioriteiten en laat je niet leven door je werk maar geef zelf richting en stuur zelf. Ergo: je bent zelf, en alleen jijzelf verantwoordelijk om tijd voor je persoonlijke vitaliteit vrij te maken en hiermee winst te behalen. En dat is 1 garantie die wij kunnen geven, succesvolle professionals zijn stuk voor stuk goed in tijd nemen om vitaal te blijven!

Bel voor meer informatie:  035-531 8288 en vraag naar Arthur Pop of Bouke Bouma of mail naar info@digneconsult.com

 

 

 

 

You may also likeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *