Ken je energie

Ken je energie
528views {views}

Onze geest is eigenlijk nooit in rust en produceert constant energie in de vorm van gedachtes. Die gedachtes zetten we dan weer om in acties. Positieve energie zorgt vaak voor een positieve uitkomst. Negatieve energie juist voor een minder gewenst resultaat. We zijn ons vaak helemaal niet bewust van al die gedachtes en onze acties, en of die positief dan wel negatief zijn. Bijvoorbeeld als we iemand helpen met een probleem zorgt dit voor een band, én creëert het positieve energie. Terwijl als we elke dag balen van ons werk, doet dit geen goed aan onze productiviteit en creativiteit. Om dit beter te beïnvloeden moet je goed weten wat positieve energie is en wat negatieve energie is.

Positieve energie

Over het algemeen zit aan positieve energie ook veel positieve emoties vast. Het brengt onder andere geluk, tevredenheid, trots en niet het minste een lach op ons gezicht. Positieve energie wordt opgewekt als we bezig zijn met dingen waar we controle over hebben, of in ieder geval invloed. Bijvoorbeeld als het je lukt om een gezond en voedzaam eetpatroon te onderhouden met voldoende beweging. Hierdoor voelen we ons energiek, gezond en vitaal. Positieve energie ontstaat ook als je je relaties goed weet te onderhouden, en hiermee je kennis en vaardigheden ook nog verbetert. Op deze aspecten hebben we invloed, en als we daar positieve energie op richten helpt het om een positieve uitkomst te krijgen.

Negatieve energie

Negatieve energie zuigt de kracht uit je lijf en geest. We lopen er als het waren op leeg. We richten ons dan vaak op onderwerpen waar we geen invloed op hebben. Hierdoor kan je je gefrustreerd voelen, hulpeloos en boos. Iedereen heeft geen zin om elke dag in de file te staan. Maar als je er elke dag stevig van baalt en je doet er helemaal niks aan om het te veranderen blijft het constant negatieve energie opleveren. Of als je bij gebrek aan een opleiding niet verder komt in je carrière en blijft hangen op een functie die je eigenlijk niet leuk vindt. Beide zullen negatieve energie opleveren, maar je bepaald grotendeels zelf hoe lang je erin blijft hangen.

Dus; andere keuzes in je leven zullen altijd leiden tot andere resultaten!

Arthur Pop

 

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.