Je nieuwe rol als ambtenaar!

Je nieuwe rol als ambtenaar!

HOE PAK JE ALS AMBTENAAR JE NIEUWE ROL?

Nederland heeft een omslag gemaakt naar een participatie- en een netwerksamenleving. Dat betekent voor de overheid een andere manier van werken, steeds meer in netwerken, ketens en andere horizontale samenwerkingsverbanden. Er worden nieuwe rollen toegevoegd aan de klassieke rol van de overheid.

Maar hoe ga je hier als ambtenaar nu mee om? En hoe krijg je je medewerkers gemotiveerd om deze nieuwe rol effectief in te zetten? Digne Consult helpt je dit te concretiseren.

HOE PAK JE ALS AMBTENAAR JE NIEUWE ROL?

Het beeld van de positie van de ambtenaar is door de maatschappelijke ontwikkelingen veranderd. Je bent niet meer de anonieme uitvoerder van opdrachten ‘van boven’, maar de verbindingspersoon tussen de bestuurder, de organisatie en de samenleving. De participatie- en de netwerksamenleving hebben tot gevolg dat ambtenaren vaker hun resultaten moeten behalen in samenwerking met partners en in directer contact met de buitenwereld. Door deze en andere ontwikkelingen wordt het inzetten van de eigen persoonlijkheid van de ambtenaar steeds belangrijker. Je hebt een nieuwe positie gekregen in relatie tot bestuurder, organisatie, partners en samenleving: er is een nieuwe realiteit.

Als ambtenaar moet je maar mee kunnen gaan in deze verandering. Het vak is veranderd, er worden nieuwe eisen aan je gesteld op het gebied van houding en gedrag. Het pakken van deze nieuwe rol is niet voor iedereen even eenvoudig.

WORKSHOP DE NIEUWE ROL VAN DE AMBTENAAR

In deze workshop werk je aan de manier waarop je als ambtenaar de verwachtingen rondom je nieuwe rol invult. Dat betekent kennis en bewustzijn van de ‘ambtelijke ‘waarden én om kunnen gaan met je ‘persoonlijke’ waarden.

Je gaat samen het gesprek aan om een gemeenschappelijk beeld te vormen van het ambtelijk vakmanschap. Dit helpt je om te optimaal te kunnen functioneren in de complexe nieuwe realiteit. Het is een investering in je professionaliteit en vitaliteit als ambtenaar.

Graag gaan we met u in gesprek hoe we de medewerkers van uw organisatie kunnen begeleiden bij het pakken van de nieuwe rol.

Samen met u ontwikkelen we een workshop op maat.

Neem contact op voor het maken van een vrijblijvende afspraak:

bouke.bouma@digneconsult.com of bel Bouke Bouma +31 650 683 836

 

You may also likeGeef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *