Energie door de hele dag!

Energie door de hele dag!

Hoe zorg ik voor een goede energie balans de hele dag door?

Heb jij dat ook, dat je s ’morgens nog vol energie zit, maar gedurende de dag je lusteloos en moe begint te voelen? Je hebt die koffie echt hard nodig om de dag door te komen, maar na 30 minuten ben je alsnog je concentratie kwijt.

Als jouw energie inderdaad zo erg fluctueert ben je waarschijnlijk je energiebalans kwijt.

Hier geven we 6 tips om dit weer goed onder controle te krijgen;

  1. Drink genoeg water! Misschien wel de grootste dooddoener, maar nog steeds doen we het te weinig. Het helpt echt als je permanent een gevulde fles water op je bureau hebt staan waar je regelmatig van drinkt. Dehydratatie zorgt direct voor concentratieverlies.
  2. Eet met regelmaat en niet teveel tegelijkertijd. Onze hersenen hebben ook gewoon voedingsstoffen nodig om te werken, dus als ze die onregelmatig of te weinig krijgen werken ze minder goed.
  3. Neem een échte pauze. We kennen ze allemaal wel; de toetsenbord knagers (of we zijn het zelf). Een echte pauze zorgt voor het doorbreken van je concentratieboog. Je komt tot rust, en als je lekker buiten loopt genereer je weer nieuwe energie. Dus zorg dat de pauzes die je neemt ook echt benut worden als zodanig. Onderzoek bewijst keer op keer dat je effectiviteit groter wordt en je de ‘verloren’ tijd makkelijk inhaalt.
  4. Blijf niet hangen in negatieve gedachten. We doen het allemaal wel eens, je zit er doorheen en gaat negatieve gedachten in je hoofd herhalen. “Het zal toch wel niet lukken”, of “hoe kan ik zo stom zijn dat te vergeten!”. Dit kost bakken met energie en levert precies niks op. Als je merkt dat je negatieve gedachten hebt, ga wat doen! Kijk naar je actielijst en pak een makkelijke taak op. Of als je iets moet herstellen; direct doen!
  5. Stel je zelf iets leuks in het vooruitzicht. Het helpt ons mensen enorm als je iets leuks hebt om je op te verheugen. Natuurlijk is werk serieus en niet altijd even leuk, maar trakteer jezelf op een cadeautje voor jezelf. Dat kan een leuk sportlesje zijn, de sauna of een goed boek. Dit helpt je positief te blijven en je makkelijker weer te concentreren op je taak.
  6. Zorg goed voor je fysieke gezondheid; beweeg! Ons lichaam is voor een groot deel verantwoordelijk voor ons concentratievermogen. Als je fit bent, en regelmatig iets van sport doet creëer je een gezonde energiebalans en conditie.

Het is niet altijd even makkelijk om in onze drukke levens altijd maar energiek te blijven. Maar bovenstaande tips gaan je daar zeker bij helpen!

 

You may also likeGeef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *