Bouw een sterk leiderschap ‘merk’

Bouw een sterk leiderschap ‘merk’

Een sterk profiel als echte leider is een uniek en individueel ‘merk’. Het laat duidelijk en krachtig zien waar jij voor staat en zal jouw omgeving positief beïnvloeden.  Een sterk leiderschap merk geeft focus en zorgt voor richting in jouw ontwikkeling.

Dit zijn drie vragen die je moet beantwoorden voor jezelf om een sterk leiderschap merk te creëren:

Begrijp je je eigen ‘merk’?

Ons merk wordt voor het grootste deel bepaald door onze acties en hoe wij omgaan met onze omgeving. Maar ben je je wel bewust van hoe je overkomt? Het Johari-venster leert ons dat we allemaal een blinde vlek hebben, wat ons alleen inzichtelijk gemaakt kan worden door goed te luisteren naar onze omgeving. Het constant blijven checken hoe je overkomt en naar feedback blijven vragen helpt je een accuraat beeld te krijgen van jouw merk.

Waar staat een bepaald merk voor?

Ook hebben we allemaal een uniek eigen profiel, onderdelen van ons profiel roepen specifieke verwachtingen op. Bijvoorbeeld als jouw merk is dat je een beïnvloeder bent. Er wordt dan verwacht dat je alle ins & outs van het bedrijf en de branche kent.  Je kijkt vooruit en plant strategisch.

Als jij jezelf profileert als beïnvloeder verwacht jouw omgeving daar dus een bepaald gedrag en acties bij.

Ben ik consequent in mijn gedrag?

Niets is zo belangrijk om een verwachtingspatroon te creëren als je een sterk merk wil presenteren. Zeker bij leidinggevende posities wil mensen een inschatting kunnen maken hoe iemand reageert. Het creëert angst, maar misschien nog wel erger wantrouwen als je opeens heel ander gedrag vertoont wat niet bij jouw merk past.

Concluderend

Wanneer je je eigen merk bepaald hebt, kan je het met focus en consequent gedrag tot een sterk merk maken. Het blijven checken bij jouw omgeving of dit ook overkomt zorgt voor een succesvol en lange termijn merk waar mensen graag mee samen werken.

Arthur Pop  arthur.pop@digneconsult.com

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *