Succes behalen met intenties

0

Intenties vaak ondergesneeuwd

We focussen ons vaak op het stellen van doelen. Zeker bij een nieuwe jaar is dit vaak het geval. We willen dit jaar bijvoorbeeld minder stress ervaren, gezonder leven of die bonus binnen halen. Maar het opstellen van intenties is vaak onder gesneeuwd. Ook omdat soms niet duidelijk is waar precies het verschil ligt tussen het stellen van doelen, en het stellen van intenties. Doelen stel je voor specifieke resultaten en intenties stel je waar je je elke dag aan wilt houden. Doelen zijn meer gericht op resultaten die buiten je liggen, en intenties gaan meer over jou als mens.

Deze maand geven wij je wat tips om die intenties ook echt voor je laten werken.

Het maakt je effectiever

Doelen stellen maakt je productiever, bijvoorbeeld bij het omgaan met tijdlimieten. Maar door bijvoorbeeld de intentie te hebben om genoeg pauze te nemen, kan je veel effectiever om gaan met de tijd die je überhaupt hebt.  Door die intentie uit te voeren zal je meer gefocust en geconcentreerder kunnen werken dan aan 1 stuk door te blijven werken.

Intenties zijn een krachtige motivator

Als je intenties formuleert, en die voor jezelf weet te visualiseren, heb je een krachtige motivator in handen om ze ook echt te behalen! Het visualiseren van een intentie geeft je een echt beeld wat het kan opleveren. Het werkt sterk motiverend als jij elke dag jezelf voor je ziet terwijl je (bijvoorbeeld) in alle rust je werk kan doen, in plaats van gehaast en last minute te werken. Deze visualisatie zal je motiveren om nu dus tóch een strakke planning voor jezelf te maken en niet je te laten leven door de waan van de dag.

Wij gebruiken deze techniek dagelijks bij mensen om hun eigen intenties ook daadwerkelijk te laten uitkomen.

Intenties geven je een helikopter view 

Als het je lukt om dagelijks even bezig te zijn met je eigen intenties, kom je los uit de dagelijkse hectiek. Even kort stilstaan met wat je die dag wil bereiken, waar je je aandacht aan wilt besteden zal je ook helpen minder in de waan van de dag te leven. Maar ook om niet in je eigen bekende valkuilen te stappen. Vaak zijn er bijvoorbeeld na vakanties mooie intenties om het nu toch eindelijk anders te gaan doen, maar ben je die na drie dagen al weer kwijt. Wanneer het je lukt om die intenties dagelijks voor de geest te halen, zal je merken dat je met meer afstand naar je werk kan kijken. Hierdoor ben je ook veel beter in staat je te houden aan je eigen intenties.

Wil je nog meer weten over dit overwerp, neem dan contact met mij op:

Bel +31 35 531 82 88 of mail naar arthur.pop@digneconsult.com

 

 

Related Post

About Author

jacqueline.weesie@digneconsult.com'

Leave A Reply