Mentale kracht

Mentale kracht

Mentale kracht heeft niks te maken met stoer zijn. Het gaat over jouw weerbaarheid en zelfvertrouwen. Alle grote leiders onder ons hebben een flinke dosis mentale kracht waaruit ze kunnen putten. Gelukkig is dit niet iets waarmee je geboren bent, maar iets wat je kan leren en trainen. Hieronder geven we vijf karakteristieken van mentaal krachtige leiders weer:

  1. Ze hebben zelfvertrouwen

Zoek bewust je grenzen op en verleg die. Juist ook als je je niet zeker voelt. Daag jezelf uit om uit je comfort-zone te komen.

  1. Ze kiezen heel bewust met wie ze samenwerken

Als je je tijd moet delen met iemand, doe dat dan met een positieve persoonlijkheid die dezelfde uitdagingen zoekt als jij.

  1. Ze gaan hun uitdagingen te lijf en doen er wat aan

Wanneer je wordt geconfronteerd met nieuwe uitdagingen, neem die altijd aan. Neem het risico dat je kunt falen en neem deze leermogelijkheid volmondig aan.

  1. Maar ze zeggen wél NEE wanneer het echt moet

Mentaal krachtige leiders zeggen niet overal zomaar ja op. Kies juist heel bewust wat je wilt en wat niet, en zeg daadkrachtig NEE als het niet tot jouw prioriteit hoort.

  1. Ze zijn zelfstandig

Wil je krachtig je rol vervullen als mentaal krachtige leider, haal je kracht dan uit jezelf. Luister goed naar anderen en de adviezen die je krijgt, en neem je verantwoordelijkheid in de besluitvorming.

Wanneer je inderdaad een mentaal krachtige leider bent, streef ernaar om elke dag het beste uit jezelf te halen. En dat gaat niet alleen maar om winnen en succes te behalen, maar juist ook om krachtig te zijn in de moeilijke momenten. Je geloof in eigen kunnen en het vertrouwen dat je uitstraalt zal je helpen om je doelen te behalen.

Wil je ook werken aan je eigen mentale kracht? Neem dan contact op met mij,

Arthur Pop,  arthur.pop@digneconsult.com, +31 65133 84 63

 

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *